aidilfitri 2009

by - October 05, 2009

ok!
cukup2!

dah tak dpt bertahan lg ni!

*tarik nafas*

ok, sekarang, mula.

macam ni sebenarnya, ingatkan taknak la post apa2 sampai habis exam kan,

tapi tengok2 dah tertaip juga kat sini. haha, jangan marah haa.




so here, i would like to post some of the pictures taken during eid.

i went back to Rompin, Pahang(papa's) and Jelebu,Negeri Sembilan(mama's hometown).

as usual, every year my family will choose a colour to be the main theme for our baju raya.

2005: peach
2006: light blue
2007: light green
2008: orange/yellowish

and the colour for this year is .......................






tadaaa!!

PINK!!


yes,, pink! my favourite colour. baru tahun ni tau satu keluarga pakai pink utk raya.

that picture above was taken at Mercu Tanda Zaa'ba,Negeri Sembilan on our way to Rompin.

perjalanan yg sungguh indah...


last year

this year

same place.same pose.spot the diff?

aha,i think i look better last year.haha.

gambar tu diambil berhampiran dgn kawasan kami berhenti makan. scene mmg cantik, banyak pokok getah yg tersusun. cuma tahun ni gambar tu gelap sikit, sebab masa ambil gambar tu dah petang.

and then, ada sikit pembaharuan drpd papa. tadaaa!!

=.='''


then, kampung, here we are. dah sampai pun di Kg.Setajam, Rompin.

my younger bro,irfan is lighting up the pelita

my cousin, Iman. main basikal kat kampung mmg seronok...

ingat nak tunjuk macam2 lg,
malangnya tak banyak la gambar yg diambil semasa di kampung ni.=(


now here in Kg.Simpang Durian, Jelebu.

mooo!
haha, i was scared ok. Tok Teh cakap, "ha, jaga2. lembu tu suka attack orang baju merah tau!" haha.


naked feet,leaning on the coconut tree,near the sawah.
cantik kan kampung view??


n this one when we were on our way back to KL... sanggup berhenti tepi jalan, sebab taknak terlepas merakamkan pemandangan cantik ni.

then dah sampai pun KL..

another beautiful raya=)





You May Also Like

0 comments