VEB Photohunting

by - July 23, 2010

As a VEB member *drum rolls*

chop chop, VEB tu apa?

VEB stands for Victorian Editorial Board.
Pronounce it as letter by letter; V.E.B


So, last Friday all of us the VEB probates joined a photo hunting organised by the VEB seniors.
We had to run up and down and all around the school, (fine, I'm being hyperbolic, we just walked, not run pun)
to capture amazing photos. That we think it might fit in The Victorian, our official yearly school magazine.


Our current head of photography dep, Kai Lynn told us about what to do, and she also mentioned that Kah Hoong said that there will be prizes for the best team!

My team member was Vaish. Kita orang dah semangat gilaaa. We were using only one camera. Sharing is caring!

V: Zazi, over there! Lets go over there!

Z: Okay jom!

Later..
V: Can I take picture of the mosque? I know it's not part of the school but I just like it. -.- 

After that....

Z: Vaish, take picture of the window! Ha ke kiri sikit, atas sikit *banyak songeh sikit*

V: Zazi, over here, I can see that it's nice to capture.*buat gaya macam profesional*

dan macam-macam lagilah kerenah kita orang.
panjat sana sini untuk mendapat shots yang kami rasakan menarik, lepas tu apabila terserempak dengan team team lain, taknak tunjuk pula gambar yang kita orang dah ambil, konon nak bagi surprise. -.-

Okay, we were given only about one hour before we should all meet at the VEB room. That means by 3.30pm.
But, an unexpected incident happened.*jeng jeng jeng*

While were on our way to get back to the room, we saw a chick; escaped from it's shelter.
Lokasi kejadian adalah di Hort Corner (taman sains), berhampiran koperasi.



Anak ayam tersebut sangatlah comel, berwarna kuning.

V: Zazi!! We have to save that chick! I takut ada kucing makan dia!
Z: Okay! *maka bermulalah adegan kejar-mengejar antara Zazi dan Vaish dengan anak ayam tersebut*

Sedang kami sibuk mengejar, Uma pun muncul.

V: Hey Uma!! Help us out dey! Catch that chick!

Suasana menjadi semakin ribut dengan adanya 3 orang manusia bersaiz normal yang ingin menangkap seekor anak ayam.

Z: *dah nampak anak ayam tu, dah dekat dah ni*   Hey baby, come to mamaaaa    *sikit lagi nak dapat capai, anak ayam tu pun lari!!!*

V: Warghhh over here over here!!

U: *went to the outer side of the Hort Corner, and tried to shoo the chick away, so that it wont escape further*

Tiba-tiba muncullah sekumpulan pengawas, mereka pun turut membantu.
Haih, yang bestnya sekelip mata je salah seorang daripada mereka dah dapat tangkap anak ayam tu.
Kami yang dari tadi sibuk mengejar, tak dapat-dapat pula!

Pengawas tersebut telah menyerahkan ayam itu kepada Uma, dan kemudian mereka pun berlalu pergi.

*Tiba-tiba anak ayam tu terlepas semula*

Hish. Terpaksalah kami kejar balik anak ayam tu.
Usaha tangga kejayaan, setelah lama kami berusaha, akhirnya dapat juga! Kali ni memang tak terlepas lagi.

Inilah anak ayam tu.


 Comel kan? HEHE

Lepas tu barulah kami tiba di bilik VEB.
Kai Lyn asked us to choose only 3 of our best pictures, but me and Vaish chose about 10 pictures..
NGEHEHE...

team lain semua pandang panas je, tapi Soraya lagi panas sebab dia yang terpaksa catat nombor gambar untuk setiap kumpulan.. HAHA

Soraya: Hey kau orang ni memang lahir-lahir berangan ke mak bapa kau ajar macam ni? *ayat common Soraya memang macam ni, HAHA*

HEHEHE..
Sorry Soraya.. :D

Setelah keputusan dibuat oleh Kai Lyn dah Kah Hoong, kumpulan yang mendapat tempat pertama adalah Team Carolyn dan Niyuswan..

Soraya: Hah tu lah kau orang ni, berlagak sangat.. HAHA*sambil buat muka puas hati*

Kai Lyn: Second place is Izazi and Vaish..

Z: *pandang Soraya dengan muka berlagak, puas hati la dapat memang jugak HAHAHA* 

Hahaha.. kalau diingatkan balik masa tu, memang kelakar sangat.. macam budak-budak je kita orang ni.. HAHA

these are few photos that my team captured. Have a look! :)



"The Room" HEHEHE

"Welcome"
"Sekolahku, penjaraku??" HAHA
"Still Waiting"
"Shade"
Ha! This one is creepy. The shoe was hanging on a tree (the height of the tree was about 5 metres)
 "Hang On"

You May Also Like

0 comments