Recap: How I spent my Raya 2010

by - November 23, 2010

 1. Balik kampung!

Balik kampung di Rompin, Pahang. 
 Tema baju raya tahun ni? HITAM. "Hitam nampak kemas." HAHA. and elegant, I LIKE.
Main bunga api waktu malam! YAY! :D
Seluruh keluarga besar sebelah papa.. Yang di tengah-tengah tu Tokwan dan Tok.


2. Atin's open house

I like this picture :)

I went there with Alam. Makanan sedap-sedap semua. Atin masak ke? Oh tidak. HAHA. Tapi Atin tak datang sekolah sehari sebelum tu tau, sebab nak tolong mama dia buat persiapan. Siap online Facebook kat dapur lagi. GO ATIN! XD
Tapi Jaji dapat singgah sekejap je dekat rumah Atin,  lepas tu kena balik rumah sebab kawan-kawan papa pula nak datang beraya,

3. Kawan-kawan papa datang beraya
Meriah betul rumah masa mereka datang. HEHE. Antara kawan-kawan papa yang datang ialah Aunty Abby, Aunty Salina, Uncle Farid dan ramaiiiii lagi.
Jemput makan! :)
Yummy, I love Mama's legendary fried noodle.
Papa and mama <3
Comelnyaaa anak aunty tu :D

4. Aunty Abby's Open House

 Ni lah isteri papa dalam drama Kiah Pekasam, aunty Azza. Kebetulan kita orang sampai serentak! HAHA.
 The theme colour was yellow, but according to my own theme colour this year, which was black, so i wore lah a black dress. HEHE.

Puan rumah, aunty Abby.
p/s: there was a 1/4 of a whole round chocolate cake left on it's tray on the table we sat. So, me and my brother helped to clean the tray. MUAHAHA. yummy.


5. Rakan Muda Raya

 yay, the second event involving me as the MC after Musical Night. This time with Fhamie Izany :)

well, what a night! HAHA. not much of photos taken, i was too busy on the stage.ceyh, HAHA. seriously,tak sempat nak makan pun.*cerita emo lah kononnya* tapi masa dah tak sibuk sangat tu, sempatlah pergi makan. tapi kena keluarkan semula makanan dari dalam plastik sebab dia orang dah mula mengemas. sobs! but it was fun, working together with my friends, walaupun ada air mata yg mengalir, kan Aina? HEHE. it was a memorable night after all.


6. Lepak rumah Nadz

*post ni dicilok dari blog Nadz! so all the words here are from her point of view*

around 9
lepak2..jaji dtg my house...we lepak watch movie..momok!! :))
smbl makan moist chocolate cake!nyum nyum!!more n more food..me like it!!
we scream, laugh n camwhore gila2..
tp scream n laugh plg kelakar lah..
end up semua takut nk pergi dapur!!!


n nad kena marah ngan mama sbb x potong cake chocolate tok jaji!!padahal before that nad dah offer dia..tp dia kata dia dah gemuk..so dia x nak! GEDIK betul lah u mak cik "KURUS"!

senyuman gigi!
jaji..where is ur teeth?



gaya gaya baru tgk cerita hantu!



minah2 x berapa nk arab..



gaya kami tgk cerita hantu!


gaya lain saya



tiga gadis lesung
*lesung pipit*
7. Nadz and Waf datang raya


On the way to my house. Waf picked me up at Leisure Mall. YES, tunggu si Nadz datang berjam-jam, last-last Jaji shopping sorang-sorang je kat situ! (beli buku je sebenarnya HAHA)


Waf pandang depan la!!!


HAHA..nad n jaji same pose!!



senyuman gigi!! okay, Nadz will ask, "jaji!! where are you teeth???"
HELLO, my teeth are normal okay. korang punya gigi je yang ter over ke depan. HAHAHA. :P


This is so Nadz. with her weird pose. =.=

Basically thats how I spent my raya. Banyak lagi sebenarnyaaa, tapi cukup lah setakat ni. HEHE. 
 Wonder how next year's raya will be? Which on that time, STPM will be so near! :/

You May Also Like

0 comments