#PrayForWafiyRashid

by - October 17, 2013


Pagi saya dikejutkan dengan berita kemalangan jalan raya seorang sahabat rapat yang kini tidak sedarkan diri di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Universiti Malaya. Wafiy Rashid, seorang sahabat yang telah saya kenal sejak zaman persekolahan lagi. Lebih mesra dipanggil Waf. Saat menerima berita kemalangannya, saya terus ke laman sosial Twitter milik Waf untuk melihat kalau-kalau ada berita terkini tentangnya yang dikongsi oleh keluarga mahupun rakan-rakannya. Sedang saya melihat-lihat akaun Twitternya, saya terbaca satu coretan (lebih dikenali sebagai 'tweet' dalam dunia Twitter) yang ditulis oleh Waf beberapa hari sebelum kemalangan itu berlaku.

"For the time being, let's just hold on to what we have. Not long till the day comes when you'll be taken away from all your problems."

Sabar dulu Waf, belum masanya lagi kau nak lari daripada masalah kau. Lepas ni kau akan bangun balik dan pandai-pandailah kau hadapi semua masalah tu, tau? Insyaallah. Aku doakan kau bangun balik. Aku tahu kau memang suka tidur, tapi sudah-sudahlah tu, dah lama sangat tu. Bangun tau, Waf.

#PrayForWafiyRashid


You May Also Like

0 comments