Nescafe Zero - The Coffee for People on Sugar Diet (Like Me)

06 September


Its been a while since I write about food/drinks. The last one was about my favourite breakfast oatmeal kot. Now I just have to share about this Nescafe Zero - instant coffee without sugar! Just what I needed!

Sebagai seorang pelajar yang kerap tidur lewat tapi perlu bangun awal, pagi saya tak lengkap tanpa kopi. Sebelum ni saya boleh je tidur lewat (tak lewat sangatlah, saya tetap akan usahakan juga untuk tidur secukupnya - hey, beauty sleep is important okay haha), tanpa perlu kopi untuk membangkitkan saya pada waktu pagi. Tapi sejak akhir-akhir ni, saya rasa macam pagi saya kurang bertenaga tanpa kopi. Oh no, have I developed a dependancy towards caffein?! 😱



Banyak benda yang saya baca tentang kafein. Some say its good, some say its not that good. But for me, everything should be good if taken moderately. Moderation is the key. Biasanya saya hanya minum kopi kalau betul-betul perlu (or when Im in Starbucks 😋). Kalau tak, buat senaman ringan atau berjoging waktu pagi pun dah boleh buat kita segar dah.

Cute NOPE cup from Typo!

Jadi apa yang bagusnya tentang Nescafe Zero ni? Okay, kebanyakan kopi segera mengandungi gula yang tinggi. Biasanya kalau kopi segera yang tulis 3 in 1 tu, di dalamnya ada tiga benda iaitu kopi, krimer, dan yang ketiga tu, gula.

Secara peribadinya, saya lebih suka 'jimatkan' makan gula untuk benda yang betul-betul berbaloi macam coklat atau kek hehe. Sebelum ni kalau minum kopi segera, saya takkan kacau air tu sebab nak biar gula dia turun ke bawah. Nanti masa minum, takdelah kita minum kesemua gula tu kan (sebab nak 'jimatkan' sugar consumption). BUT NOW, with Nescafe Zero, I dont have to do that anymore! Haha.


Nescafe Zero is in the Blend & Brew range. It is not a 3 in 1 coffee - its a 2 in 1, which means it has no added sugar. Its still an instant coffee - super easy to make; cuma tambah air panas je. It still taste good, just nice to my liking. Cuma rasanya takdelah manis sangat, sebab tiada gula tambahan kan. Jangan keliru, Nescafe Zero ni masih mengandungi gula sebab ia ada krimer, dan dalam krimer tu memang dah sedia ada gula. Cuma kopi ni tiada gula tambahan, jadi jumlah gula yang kita makan tu taklah sebanyak macam dalam kopi 3 dalam 1.

When you consume less sugar, it means that youre also consuming less calorie. Therefore, this is a really good step to take if youre on a weight loss journey - but still needs coffee to survive (like yours truly)  😂. Hope this post helps, have a good day!

Thanks for reading
Salam sayang,
Jaji

You Might Also Like

0 comments