Mr Shawerma - Best Affordable Arab Food in Penang

15 March


Hellooo everyone, its been ages since I last posted. Susah betul nak cari masa untuk betul-betul blogging, because most of the times I'll be using this laptop to write my thesis or for any other study related purposes. But its okay, Im here now! This will be a quick short post since Im writing just to share about this cool middle eastern place I recently found - and then I'll be back to writing my thesis 😅


Jadiii, tempat yang saya maksudkan ni adalah Mr Shawerma - salah satu gerai yang terdapat di medan selera Queensbay Mall dan Gurney Paragon. The first time I tried their food was actually in Gurney Paragon. Masa tu saya ternampak beberapa orang kat medan selera tu tengah makan sesuatu yang nampak sihat dan sedap. Turned out they were eating salads from Mr Shawerma. So I decided to give it a try, and it became my favourite since!

Kali kedua saya berkunjung ke Mr Shawerma adalah di Queensbay Mall. Masa tu saya pergi dengan rakan-rakan di USM. Berikut adalah sinopsis peristiwa yang berlaku pada hari tersebut.

Dua daripada kenalan saya tu merupakan pensyarah bahasa Arab di USM, dan masa pesan makanan tu mereka cakap Arab lah dengan pekerja di Mr Shawerma ni. Lepas dah bayar tu, saya pun cakaplah sepatah "syukran" kat pekerja tu, lepas tu dengan wajah yang kagum, pekerja tu cakap "masyaallah, semua boleh cakap Arab", lalu saya dan seorang lagi rakan pun balas "BOLEHHH" dengan yakinnya 😂😂😂 Padahal bahasa Arab kami suam-suam je.. nasib baiklah perbualan kami tamat setakat tu. Kalau dia sambung cakap lagi, takkan saya nak jawab "la afham" je kot 🤣

Itulah serba sedikit kisah kami masa makan tengah hari di Mr Shawerma haha 🤪. Okay, now I'll let these photos do the talking!

Chicken Salad

Add caption





They taste good, they come in big portion, and their veges are fresh! Harga pun sangat berpatutan. The price ranges from RM10 to RM25. I highly recommend the chicken salad if you happen to be on diet (or constantly on diet - like me haha). They also have other choices that I have yet to try, but I have strong faith that they're all going to be good 😁

Okay, that's all the time I have for now. Got to attend a university event tonight and Im excited, just bcs it reminds me of my UKM years - where my nights were always meant for extra curricular activities and never for studying 🤣😅

Till next time!
Salam sayang,

Jaji



You Might Also Like

0 comments