Beauty Review: Sofwanah Cosmetics Magnifier Mascara

28 July


Hi everyone! Phew its been a while since my last post. But its okay, Im here now and I have something to share with you! Tadaaa, its the new Magnifier Mascara by Sofwanah Cosmetics 💕

So we all have our own preferences for make ups, right. For me, my ideal mascara would be like this:
  • deep black colour (to match my natural black eyes 👀)
  • water soluble (senang nak cuci)
  • compact size (senang nak masuk beg kecil) 
and all that I'm looking for is in this Magnifier Mascara by Sofwanah Cosmetics 😍



Sebenarnya ni kali pertama saya beli sesuatu daripada Sofwanah, tapi bukan kali pertama saya cuba produk mereka - sebab sebelum ni, pihak Sofwanah sangat bermurah hati bagi saya cuba produk mereka secara percuma (atas kapasiti blogger). Setelah mencuba produk mereka, saya memang betul-betul jatuh hati dan tak fikir dua kali dah untuk terus beli dan sokong jenama mereka 👌

Sebelum ni saya dah pernah review lip cream mereka, boleh baca kat sini 💋



Jadi, tentang maskara Magnifier ni, saya paling suka ciri-cirinya yang water soluble tu (maksudnya tak waterproof dan boleh dicuci dengan air). Pada saya, dua make up harian yang paling penting ialah lipstick (supaya muka tak nampak pucat) dan maskara (supaya mata nampak lebih segar - especially if your eyes are always tired, like mine 😂). 

Dalam kehidupan seharian yang sibuk (wah ayat iklan), kadang-kadang kita tak sempat nak ambil masa yang lama untuk cuci muka sebelum ambil wuduk kan. Kalau kita pakai maskara yang kalis air, mesti kena ambil dalam 3-5 minit juga untuk bersihkan bulu mata - dan mesti guna pencuci yang oil-based supaya maskara tu betul-betul tanggal. Well aint nobody got time for that 😂, or at least not me. So this is where water-soluble mascara plays its part.



Dengan maskara Magnifier ni, pakai air je dah boleh cuci dah. Cuma basahkan kapas dengan air, tekap kat mata untuk beberapa saat, lepas tu lap dan maskara akan tertanggal sepenuhnya. Tapi, baru-baru ni saya tak bawa kapas, dan nasib baik saya memang tak pakai make up sangat (cuma maskara dan lipstick je - yang dah hilang lepas makan haha). So what I did was, I closed my eyes while using my hands to dap some water onto my lashes for a few moment. Lepas tu tarik-tarik sikit bulu mata tu, dan kesemua maskara dah tertanggal sepenuhnya. How easy! Honestly, this mascara is a life saver 💖 (terutamanya untuk orang yang nak cepat dan yang malas nak bawa make up remover sentiasa) haha. 

Additional honest review; maskara ni sesuai untuk kegunaan harian sebab bahannya tak terlalu pekat dan bulu mata akan nampak panjang semula jadi. Tapi kalau anda nak maskara yang lebih pekat dan tebal untuk majlis tertentu, mungkin anda perlu double atau triple coat kan maskara ni, or you may have to top your natural lashes with some falsies.

Kecil (tak terlalu panjang), senang nak masukkan dalam beg kecil

If youre planning to get one of these, you may visit their Instagram at @sofwanahcosmetics. Harganya cuma RM45 je satu, and its limited edition so hurry up and make your purchase 💨💨💨

Thats all for my reviews. Apapun terima kasih kerana masih sudi baca blog yang dah hampir bersawang ni hehehe. Really, thanks so much for your support! Insyaallah I will blog more actively soon. I have loved blogging since I was 16, I still do, and I think I will love it forever 💜

Salam sayang,
Jaji

You Might Also Like

0 comments